9 Ekim 2013 Çarşamba

Tost Ekmeğinde Puding

Evet farklı bir o kadar tatlı (:

Hürriyet Aile ve Doygun Ekmek işbirliğinde düzenlenen yarışmada 2. Gelen Tarifimi Sizlerle Paylaşıyorum (:

Malzemeler :

6 tane doygun tost ekmeği
1 paket vanilyalı puding
2 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çay badağı su

Şerbet için :
1 su bardağı su
1/2 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu

Yapılışı:
Ekmeklerimizin kenarlarını kesip merdane yardımıyla inceltiyoruz.
O ara şerbetimizi su ve şekerle hazırlayıp altını kapatmadan önce limon suyu damlatıyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz.
Bir yandan pudingimizi hazırlıyoruz.
Her bir ekmeğe biraz puding sürüp rulo yapıyoruz.
Ardından un ve suyumuzu bir kasede iyice özleştirip ilk olarak ekmeklerimizi ona batırıp ardından kızgın yağda kızarana dek kızartıyoruz.
1 dakika kızarmış ruloları beklettikten sonra soğuk şerbete koyuyoruz biraz çekmesini sağlıyoruz.
Üzerini fıstık hindistan cevizi ile süslüyoruz.

Not: puding yerine muhallebi veya kaymak sürebilirsiniz. Ben pudingli yaptım çok hafif oldu.

Afiyet bal şeker olsun (:

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder