7 Kasım 2013 Perşembe

Köstebek Pasta

Muzlu, hafif ve farklı bir pasta yapmaya ne dersiniz ?

Yiyenler çok beğendi hafif ve lezzetli olduğunu söylediler.
Biraz daha bombeli bir pasta olabilirdi aslında benim ki ama muz azdı muzları yarım yarım koydım ince koyduğumdan oda etkiledi siz bütün şekilde koyun ki daha güzel görünüm sağlasın
Şimdiden kolay gelsin :)

Keki İçin:
4 yumurta
1 sb şeker
1/2 sb süt
1 sb sıvıyağ
1,5 sb un (bardak ölçünüze göre değişebilir)
1 pkt kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao

Kreması
3 sb süt
7 yemek k. un
1 sb hindistan cevizi
1,5 sb şeker
1 pkt vanilya
1 çorba k. margarin

Arasına : 2-3 adet Muz

Yapılışı : Kekimizi normal kek yapar gibi yumurta şekeri köpürtüp tüm malzemeleri koyup kek harcımızı yaparak kelepçeli kalıbımıza döküyoruz.Kalıbın kenarlarını yağlayıp, altına yağlı kağıt serdim ben.
175 derece 30-35 dakika pişiriyoruz.
Kreması içinde vanilya , margarin ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri bir tencerede çırpma teliyle karıştırarak muhallebimizi yapıyoruz.Kaynamaya başlayınca hindistan cevizi,vanilya ve margarini atıp çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kekimizin içini oyuyoruz, kaşık yardımıyla çıkartıyoruz.Çıkarttığımız parçaları ufalıyoruz.Rondodan geçirebilirsiniz.
Kekin içine muzlarımızı yerleştirip muhallebimizi döküp üzerine kek parçalarını yerleştirip 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapıyoruz.
Not : Kek kırıntılarından biraz kalıyor ziyan etmek yok buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atıyoruz. En kısa zamanda o parçalarla tatlı yapacağız

Afiyet bal şeker olsun


4 yorum :

  1. Elinize sağlık Nefis olmuş afiyet olsun size sevgi ve selamlar.:)

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık çok güzel görünüyor.en kısa zamanda bende denicem tarifinizi.izlemeye alıyorum sizi

    YanıtlaSil